Foto med utsikt och Region Jämtland Härjedalens logotyp
Folkhälsa, sjukvård och tandvård
Politik och insyn
Jobb och utbildning
Kultur
Forskning och utveckling
Om oss

Du är här:

En kvinna står intill ett fönster och ler mot kameran. I händerna håller hon en glasskulptur i form av ett människohjärta

Marta Slowinska med den glasskulptur som hon fick

- Jag känner mig så himla stolt!

   Marta Slowinska - årets handledare

- Det känns jätteroligt. Det här är en av de trevligaste överraskningarna i hela mitt liv ärligt talat. På min topp 5-lista. Att få priset av gruppen unga underläkare som själva är så ambitiösa, entusiastiska och engagerade gör att det hela känns extra viktigt för mig. Det här är ett så positivt laddat pris att få, och jag känner mig så himla stolt!

Marta Slowinska, överläkare på Beroendeenheten är själv imponerad av dom som hon handleder. Hon tycker att det görs kloka, mogna och självständiga bedömningar och tas korrekta beslut. Hon ser dessutom varje handledningstillfälle som någonting båda parter vinner på.

- Jag lär mig saker av mina yngre kollegor dagligen. Deras fräscha åsikter. Det är så roligt att följa deras utveckling. Dom är litet som oskrivna böcker som man fyller på i, säger hon och fortsätter;

- Det jag tror att man uppskattar med min handledarstil är att dom får jobba mycket själv när dom jobbar tillsammans med mig. Men själv betyder inte ensam. Jag finns där, i bakgrunden. Eller är lätt att nå vid behov, men jag litar på dom. Den tryggheten tror jag är bra.

Jobbar med ett fantastiskt team

Marta Slowinska är av den övertygelsen att satsar man på bra handledning så lönar det sig långsiktigt. Alla vinner på det. Hon är noga med att poängtera att det här inte bara är hennes pris, utan att alla dom som hon jobbar tillsammans med ska känna sig lika delaktiga.

- Vi jobbar hårt för att psykiatrin ska bli en attraktiv arbetsplats, med aktivt lärande och möjligheter att utvecklas. Jag hoppas att det här priset ska locka fler att börja jobba hos oss, för det här är ett väldigt trevligt ställe. Det är ett fantastiskt team att jobba tillsammans med. Jag vaknar på morgonen och känner mig genuint glad över att få gå iväg på jobbet, slår hon fast.

- Ingen patient är den andra lik, och då blir inte heller den ena arbetsdagen den andra lik. Jag brinner verkligen för det kliniska jobbet, att träffa patienter!

Marta Slowinska menar att dom som jobbar med patienter, med människor, har det roligaste jobbet som finns. Att då dessutom få handleda de unga läkarna och se dem utvecklas, det slår det mesta!

Motivering: "Årets handledare 2016 är en läkare i ordets allra mest sanna bemärkelse. En person som trots sin pressade organisation och de stundtals krävande och utsatta situationerna i mötet med sina patienter ändå alltid hittar tid för att stötta, stärka, uppmuntra, undervisa och att låta yngre kollegor hålla i ronder och patientsamtal under handledning. Hon är lugn, och entusiastisk. Hon är inlyssnande, och orubblig. Hon ser varje patient, trots deras utsatta situation med missbruk och stundtals misär. Alltid med ett gott humör och ett genuint engagemang. Därigenom är hon en stor källa till inspiration och en god förebild både på ett professionellt och ett personligt plan. "

Det är SYLF, Sveriges Yngre Läkares Förening, som delar ut ett årligt handledarpris till specialistläkare eller överläkare i sluten- eller öppenvården. Priset stöttas av FoUU-enheten.

Text och foto: Lena Manneby

Dela:

Artikeln publicerad av: Lena Manneby, tel: +4663147696.

© Region Jämtland Härjedalen

Hittar du fel eller har synpunkter på innehållet, meddela

Senast uppdaterad 2016-12-20.

Region Jämtland Härjedalen

Box 654

831 27 Östersund

Tel: 063-15 30 00

jllwwwext · 4.3 · 19/01 19:51