Foto med utsikt och Region Jämtland Härjedalens logotyp
Folkhälsa, sjukvård och tandvård
Politik och insyn
Jobb och utbildning
Kultur
Forskning och utveckling
Om oss

Du är här:

Innehåll

PTP – Praktisk tjänstgöring för psykologer

Region Jämtland Härjedalen arbetar för att vara en attraktiv arbetsgivare för psykologer. Rekrytering av PTP-psykologer är en viktig del i den långsiktiga försörjningen av psykologkompetens.
Alla regionens PTP-psykologer erbjuds delta i vårt PTP-program, som ger dig de bästa förutsättningarna för att trivas och landa i yrkesrollen. När PTP-året är slut kan vi ofta erbjuda en tjänst som legitimerad psykolog med möjlighet till goda karriärvägar.

Välkommen att söka PTP-hos oss!

Kontaktinformation

Tina Johansson
PTP-studierektor, leg. psykolog

Tfn: 063-153572

Enheten för trauma- och ångestbehandling (ETÅ)
DBT-teamet
FOU-enheten Östersunds sjukhus, Område psykiatri
Region Jämtland Härjedalen

Om PTP

PTP är den obligatoriska utbildningstjänst som leder till behörighet att ansöka om psykologlegitimation. Integrerat med utbildningsmoment ska PTP innebära övning och fördjupade kunskaper i psykologyrket och dess olika ansvars- och kompetensområden. Praktiskt psykologarbete under handledning lägger grunden till självständig yrkesutövning.

PTP-psykologer verkar inom hälso- och sjukvård under eget yrkesansvar med handledning. Inom ramen för den individuella yrkeskompetensen har man då både rätt till och skyldighet att arbeta med psykologisk utredning, diagnostik och behandling.

PTP-programmet

Parallellt med den ordinarie tjänstgöringen vid någon av våra kliniker löper ett schemalagt utbildningsprogram. Det omfattar 12 kliniska utbildningsdagar, studiebesök, regelbundna PTP-träffar och handledarträffar. Våra utbildningskliniker är: Vuxenpsykiatri, barn- och ungdomspsykiatri, habilitering, primärvård, föräldra- barnhälsa, hjärnskaderehab och smärtmottagning. Vi har också ett etablerat och uppskattat samarbete med psykologprogrammet vid Mittuniversitetet.

Vår PTP-studierektor samordnar och utvärderar programmet, samt finns till för att hjälpa dig, handledare och arbetsgivare.

PTP-tjänstgöringen följer Socialstyrelsens föreskrifter om PTPlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (SOSFS 2008:34 M), och PTP-handbokenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, som författats av nationellt nätverk för PTP-studierektorer i samarbete med Psykologförbundet.

Hur söker jag?

PTP-tjänster inom region Jämtland Härjedalen utannonseras fortlöpande under året. Våra tjänster finns att söka under rubriken Jobb & Utbildning. Även annonser där man efterlyser legitimerade psykologer kan vara intressanta att söka för dig som blivande PTP-psykolog.

Sidansvarig: Kristina Johansson, tel: , e-post: tina.k.johansson@regionjh.se.

Hittar du fel eller har synpunkter på innehållet, meddela

Senast uppdaterad 2016-02-01

Gå direkt till...

E-tjänsterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vägvisarenöppnas i nytt fönster
Genvägar
ISO 14001 -  EMAS
1177 Vårdguiden
Logga in på 1177 Vårdguiden
Våra E-tjänster
LEVNADSVANOR - Testa dina här!
Ladda ner HPV-appen
Upptäck stroke i tid. Gör AKUT-testet på strokekampanjen.se nu!
Din nya ungdomsmottagning - umo.se
Mobilisering mot droger

Region Jämtland Härjedalen

Box 654

831 27 Östersund

Tel: 063-15 30 00

jllwwwext2 · 4.2.2 · 24/05 09:46