Foto med utsikt och Region Jämtland Härjedalens logotyp
Folkhälsa, sjukvård och tandvård
Politik och insyn
Jobb och utbildning
Kultur
Forskning och utveckling
Om oss

Du är här:

Innehåll

ST-läkare i Allmänmedicin

Läkare

Foto: Tina Staffrén

Välkommen blivande ST-läkare i Allmänmedicin till Region Jämtland Härjedalen!

Vad finns hos oss mer än fjällen, ren luft och ett lagom stort sjukhus? Vår ST-utbildning i allmänmedicin ger dig goda möjligheter att växa i din yrkesroll till kompetent allmänläkare och utvecklas inom såväl medicin som ledarskap. Därtill har vi i regionen en omfattande forskningsverksamhet med ett kliniskt forskningscentrum och regionaliserad läkarutbildning.

Vi har en väl utbyggd primärvård med hälsocentraler runt om i regionen  med högkompetent  personal. Med upp till 30 mil till Östersund och sjukhuset är det inte alltid någon lösning att skicka patienten vidare dit. Det finns i stort sett inga specialistmottagningar utanför sjukhuset, så regionens invånare vänder sig till sin distriktsläkare då de behöver vård. Det gör att man både i tätort och glesbygd får ett mycket brett uppdrag inom primärvården.

Sjukhuset i Östersund är alltså vårt enda sjukhus i länet och centrum för vården i Region Jämtland Härjedalen. Här kombineras ett mindre sjukhus goda egenskaper med allsidigheten hos ett större och vårt länssjukhus täcker huvuddelen av behovet av specialistvård. Mellan hälsocentralerna och sjukhuset har vi prestigelösa, korta kontaktvägar och ett gemensamt IT-system, Cosmic.

Som  ST-läkare i Allmänmedicin i Region Jämtland Härjedalen är Du en viktig medarbetare!  Du får en väl strukturerad utbildning, anpassad efter dina individuella förutsättningar, både på hälsocentralen och vid sidotjänstgöring i sjukhuset. Förutom med dina medarbetare och din handledare på hälsocentralen har Du också  nära kontakt med primärvårdens ST-studierektor. Du träffar ST-läkarna i allmänmedicin  regelbundet för kurser och seminarier. På primärvårdens återkommande fortbildningsdagar lär Du känna dina ST- och distriktsläkarkollegor närmare. Vi ST-studierektorer i Region Jämtland Härjedalen har lång erfarenhet av att göra kurser, där vi vänder oss till ST-läkare både lokalt och nationellt. Inte minst finns ett gemensamt, omfattande kursprogram för regionens  ST-läkare, oberoende av specialitet, inkluderande alla gemensamma delmål i den nya ST-förordningen. Det innebär, förutom en god utbildning inom dessa områden, bra förutsättningar för kontaktskapande mellan olika kliniker och specialiteter. Du bidrar till att bygga personliga relationer för ett gott medarbetarskap nu och i framtiden. 

Välkommen att höra av dig, så  berättar vi gärna  mer om möjligheter till ST-tjänst hos oss!


Du kan också läsa mer om regionen på www.jamtland.selänk till annan webbplats.

Vill Du veta mer om ST i allmänmedicin, kontakta gärna
Lena Lilja, ST-studierektor, lena.lilja@regionjh.se 0706-298903,  
Ingrid Larsson, personalkonsult, ingrid.larsson@regionjh.se

Sidansvarig:Gun Råberg Kjellerstrand, tel: +4663147737, e-post: gun.kjellerstrand@regionjh.se.

Hittar du fel eller har synpunkter på innehållet, meddela

Senast uppdaterad 2015-10-30.

Gå direkt till...

E-tjänsterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vägvisarenöppnas i nytt fönster
ISO 14001 -  EMAS
1177 Vårdguiden
Logga in på 1177 Vårdguiden
Våra E-tjänster
LEVNADSVANOR - Testa dina här!
Ladda ner HPV-appen
Upptäck stroke i tid. Gör AKUT-testet på strokekampanjen.se nu!
Din nya ungdomsmottagning - umo.se
Mobilisering mot droger

Region Jämtland Härjedalen

Box 654

831 27 Östersund

Tel: 063-15 30 00

jllwwwext2 · 4.2.2 · 23/05 01:18